Menü Bezárás

Continental Conti4x4Contact 235/60 R17 102V

53 890 Ft 49 800 Ft - 27% Áfával

Gépjármű kategória Offroad / 4×4
Típus Nyári gumi
Szélesség 235
Magasság 60
Átmérő R17
Súlyindex 102 (850 kg)
Sebesség index V (240 km/h)
Üzemanyag-takarékossági osztály E
Fékút nedves úton C
Gördülési zaj 71 dB
Defekttűrő gumi Nem
Megerősített gumi Nem
Cikkszám: CNC0281 Kategória:

Continental 4x4Contact 235/60R17 102V nyári gumi
A Continental ContiPremiumContact 2 közép- és felsõkategóriás autók számára tervezett nyári gumiabroncs.
A ContiPremiumContact™ 2 futófelülete innovatív 3D csatorna kialakítással rendelkezik. Az innovatív technológiájú futófelület növeli a fékezési teljesítményt vizes és száraz útfelületen egyaránt. A 3D kialakítású csatornáknak köszönhetõen a vízkiszorítás még hatékonyabb, ezáltal még nagyobb az aquaplaning elleni védelem. Ezen túlmenõen a 3D csatornák minden abroncsnak egyedülálló stabilitást is biztosítanak. A ContiPremiumContact™ 2 esetében alacsonyabb a deformitás, amely elõsegíti a jármű jobb irányíthatóságát.
A ContiPremiumContact™ 2 egyik jellegzetes tulajdonsága a különleges 3D csatornákkal felvértezett futófelület, mely optimális fékezési teljesítményt biztosít száraz és nedves utakon egyaránt, valamint az abroncs a vízre felúszás kialakulásával szemben optimális ellenállást fejt ki.
A 3D-s csatornák lapos oldala nagyobb stabilitást ad a futófelületi blokkoknak és kimagasló útkapcsolatot tesz lehetõvé, melynek eredményeként drasztikusan csökken a fékút száraz útfelületen. Nagy terhelés létrejötte esetén, a futófelületi blokkok nem hajlanak meg, így a maximális nagyságú kapcsolat jön létre az útfelülettel. Ez a kimagasló kapcsolati nyomás maximális erõátvitelt tesz lehetõvé száraz úton. A 3D kialakítású csatornák meredek oldala a futófelületi blokkok éleinek kimagasló dõlést kölcsönöz. Ez lehetõvé teszi a gumi számára, hogy maga alól a vizet oly mértékben kiszorítsa és ezáltal olyan száraz felületen gördüljön, mint ahogyan az ablaktörlõ lapát törli szárazra a szélvédõt. A közvetlen kapcsolat az abroncs és a gépjármű között kivételesen rövid fékutat eredményez vizes úton.
A 3D-s csatornák speciális alakjának (lapos és meredek oldal) köszönhetõen, amikor a víz, keresztül folyik ezeken a csatornákon, örvény-hatás jön létre. Így a vízkiszorítás még gyorsabban jön létre, mely csökkenti az ‘aquaplaning’ veszélyét. A vízre felúszás veszélyét tovább csökkenti a talajkapcsolati pont megfelelõen ívelt alakja.
A tömör külsõ váll és a csökkentett számú mintázati blokk optimális útkapcsolatot és kiváló kanyarstabilitást eredményez. A dupla blokk-struktúra a belsõ bordákon elõsegítik a futófelület körkörös merevségét, ennek eredményeként kimagasló vezetési stabilitás és fékezési teljesítmény garantált. A nyitott belsõ váll a folyamatos oldalcsatornákkal és a nagyszámú mintázati blokkal alacsony gördülési ellenállást és hatékonyabb vízkiszorítást tesz lehetõvé, mely kényelmes utazást és egyedülálló vízre felúszás elleni védelmet nyújt.

További információk

Tömeg 1 kg
Évszak

Szélesség

Magasság

Átmérő